kennismaken

Allereerst gaan we een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek aan. Indien mogelijk met uw kind(eren), zodat we goed kunnen inschatten of er een onderlinge klik is. Verder spreken we tijdens dit gesprek de dagen en tijden af waarvoor u opvang zoekt. Tijdens deze kennismaking zal ik vertellen over mijn werkwijze en u kunt mij rustig vertellen over uw kind(eren). Ik werk samen met een voordelig gastouderbureau. Het kennismakingsgesprek kan zowel overdag als ’s avonds plaats vinden.

intake

Als wij na de kennismaking besluiten om met elkaar in zee te gaan, vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek voeren wij samen met een consulente van het gastouderbureau. Tijdens dit uitgebreide intakegesprek, bespreken wij samen alles wat belangrijk is. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

wennen

Voorafgaand aan de start van de opvang, is het fijn als u uw kindje al een tijdje heeft kunnen wennen. U kan dan bepalen of u de juiste keuze heeft gemaakt. Lees via de link hieronder meer over mijn wenbeleid.

meenemen

Elke dag geeft u uw kindje een rugzakje mee met daarin de volgende spulletjes:

* Het communicatieschriftje voor kinderen tot 1 jaar

* Flesvoeding (voor de hele dag. Als u een baby heeft die nog flesvoeding krijgt, dan kunt u een pak voeding bij mij laten staan)

* Voldoende luiers (Uiteraard kunt u ook een pak luiers bij ons laten staan, als u dat prettiger vindt), billendoekjes en eventueel billenzalf

*Schone kleren, verpakt in een plastic tas

* Een fles/ tuitbeker (die mag blijven staan)

* Slaapspullen


de eerste opvang

De eerste dag dat jouw kindje bij mij komt, kan erg spannend zijn. Niet alleen voor jouw kind, maar ook voor jou als ouder! Je bent daarom van harte welkom om een uurtje mee te kijken of om tussendoor te bellen.

Als je jouw kind aan het eind van de dag op komt halen, bespreken we altijd even kort hoe het ging en wat we gedaan hebben. Voor kinderen tot 1 jaar gebruik ik een schriftje. Dat schrift ontvang je van mij. In dit schrift schrijf ik dagelijks belangrijke dingen op (bijvoorbeeld wat jouw kindje heeft gegeten en gedronken) en natuurlijk geef ik een korte samenvatting van de dag. Mocht je vragen of opmerkingen hebben die niet dringend zijn, dan kan je deze ook in het schriftje schrijven en ik zal daar dan de volgende dag op reageren. Handig en leuk om te bewaren voor later. Behoefte aan een gesprek? Geef dat aan, dan plannen wij dat in.10 minuten gesprek

Per jaar hebben wij drie tot vier 10-minuten-gesprekjes. In deze gesprekken bespreken wij de ontwikkeling van uw kind en de voortgang van de opvang. Aan het einde van de opvang bij overgang naar de basisschool, volgt een eindgesprek en een dossier om aan de basisschool te overleggen.